Zakład Produkcji Garmażeryjnej
Zakład Produkcji Garmażeryjnej jest drugim zakładem produkcyjnym firmy „Taurus”. Powstał w Tuchowie w roku 2006, poszerzając tym samym profil produkcji firmy o wyroby garmażeryjne takie jak: pierogi, krokiety, gołąbki i inne.
Zakład jest bardzo dobrze wyposażony technicznie, spełnia warunki obowiązujących przepisów techniczno – sanitarnych. Produkcja odbywa się pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej.
Pomimo mechanizacji większość prac wykonywana jest ręcznie.
Zdolność produkcyjna zakładu - 25 ton wyrobów w tygodniu.
W ofercie znajduje się szeroki wachlarz wyrobów garmażeryjnych, wśród których na czołową pozycję wysuwają się pierogi produkowane we wszystkich możliwych odmianach.
Wszystkie asortymenty produkowane są wg własnych receptur, w większości zaczerpniętych ze starych książek kucharskich.
Wkład ręcznej pracy, starannie dobrane receptury sprawiają, że produkty smakują jak przygotowywane w domu.
Potwierdzeniem tego faktu jest wpis 5 produktów zakładu na Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Są to: Pierogi z borówkami Pilzneńskie, Pierogi z kapustą i grzybami Pilzneńskie, Pierogi
z mięsem Pilzneńskie, Pierogi ruskie Pilzneńskie, Gołąbki Pilzneńskie.
W produkcji wykorzystuje się naturalne surowce, w tym najwyższej jakości świeże mięso pochodzące z Zakładu Przetwórstwa Mięsa w Pilźnie. Wszystkie wyroby produkowane są bez dodatków funkcjonalnych i bez konserwantów. Trwałość i bezpieczeństwo zdrowotne zapewniają: wysoki standard higieny i realizowany system HACCP.