Zakład Przetwórstwa Mięsa

Zakład Przetwórstwa Mięsa znajduje się w Pilźnie przy ulicy Legionów nr 58.
Przedmiotem działalności Zakładu jest przetwórstwo mięsa w zakresie:

  • rozbiór mięsa wieprzowego i wołowego
  • konfekcjonowanie mięsa
  • przetwórstwo mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego

Tygodniowe moce przerobowe wynoszą:

  • 100 ton rozbioru mięsa
  • 120 ton produkcji wędlin

Produkcja odbywa się w nowoczesnych pomieszczeniach spełniających wymagane standardy higieniczno-sanitarne. Oferowane wyroby produkowane są w warunkach zgodnych
z zasadami dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej. Zakład realizuje system bezpieczeństwa zdrowotnego HACCP.

Zakład specjalizuje się w produkcji wyrobów tradycyjnych z zastosowaniem starych, sprawdzonych receptur
i technologii. Linia produktów tzw. swojskich nawiązuje do tradycji firmy z początków jej działalności.
6 produktów zakładu zostało wpisanych na Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Są to: Kiełbasa Swojska Pilzneńska, Szynka Biesiadna Pilzneńska, Szynka Swojska Pilzneńska, Salceson Wiejski Pilzneński, Kaszanka Wiejska Pilzneńska, Golonka Podkarpacka z Pilzna.