Rzeszów gotuje

Po raz kolejny w niedzielę 20 października w barze „Taurus" na osiedlu Zwieńczyca przy ulicy Podkarpackiej w Rzeszowie znakomici goście przygotowywali potrawy z ryb.

Pod czujnym okiem kucharza Janusza Flisa z Karczmy „Dolina Pstrąga" w Machowej swoje kulinarne zdolności prezentowali: prof. Jan Krupa z Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania z siedzibą w Rzeszowie, pani Ewa Draus Wiceprzewodnicząca Sejmiku Województwa Podkarpackiego, pan Krzysztof Zieliński  Dyrektor ds. promocji Stowarzyszenia Pro Carpathia, Fryderyk Kapinos Dyrektor ds. marketingu Firmy „Taurus" oraz Krzysztof Daniek Menager Firmy „Taurus".

Na różne sposoby przyrządzano dania z pstrąga, dorsza, łososia i śledzia.
Goście wyczarowywali przeróżne dania jak: sałatki śledziowe, carpaccio ze śledzia, roladki z pstrąga i dorsza. Szczególne zaciekawienie budził pstrąg w łusce ziemniaczanej. Wszystkie potrawy pięknie wyglądały i tak też smakowały. Zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu Rzeszów gotuje. Będzie okazja do poznania ciekawych ludzi i spróbowania oryginalnych potraw przez nich przygotowywanych.

Galeria


<< powrót