Rzeszów gotuje
23 czerwca br. odbyły się kolejne z cyklu warsztatów kulinarnych pod hasłem „Rzeszów gotuje". Impreza miała miejsce w Barze Taurus, przy ul. Podkarpackiej 190 w Rzeszowie (dawna restauracja „Pod Skrzydłami").
W trakcie warsztatów, pod okiem szefa kuchni pani Doroty Pelc, można było nauczyć się nie tylko przygotowania ciasta i różnych farszów ale też jak dobrze lepić pierogi, które są jednym z najbardziej rozpoznawalnych dań polskiej kuchni. Uczestnicy gotowali całymi rodzinami z dziećmi i małżonkami. Na wszystkich gości czekały konkursy z nagrodami i zabawy dla dzieci.
Dodatkową atrakcją były występy zespołów dziecięcych „Beskid" i „No Na me" z ODK ze Zwięczycy oraz Zespołu Pieśni i Tańca ,,Kompanija" działającego przy Towarzystwie Kobiet i Krzewienia Kultury Regionalnej w Boguchwale. Dla najmłodszych zagrał DJ DARO z Rzeszowa.
Organizatorami byli Gazeta Codzienna Nowiny, Teraz Rzeszów i Firma Taurus.
Galeria