Szynka swojska pilzneńska - Przysmakiem Ziemi Podkarpackiej

Z inicjatywy Burmistrza Radomyśla Wielkiego w dniu 04.07.2014 r. obchodzono w Radomyślu Wielkim PODKARPACKI DZIEŃ WĘDLINIARZA.
więcej >>

Taurus na Pikniku Poznaj Dobrą Żywność

Dnia 22.06.2014 po raz 11 Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zorganizowało Piknik „Poznaj Dobrą Żywność", który stał się świętem polskiej żywności.
więcej >>

Nowy Bar Taurus przy autostradzie A4 w Bagnie koło Brzeska

Dnia 14.06.2014 r. został otwarty kolejny bar Firmy Taurus w Bagnie koło Brzeska.
więcej >>

Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna 2014

W dniu 24.05. br. w Pilźnie, na Rancho „Taurus", odbyło się po raz czwarty „Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna" zorganizowane przez Firmę Taurus. Współorganizatorami byli Urząd Marszałkowski w Rzeszowie, Gmina Pilzno, Dom Kultury w Pilźnie oraz Podkarpacki Klaster Rolno Spożywczy. Patronat honorowy sprawowali: Starosta Dębicki Władysław Bielawa, Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego Izabela Byszewska, prezes Fundacji Godła Promocyjnego Teraz Polska Krzysztof Przybył.
więcej >>

IV Otwarte Mistrzostwa Polski w jedzeniu golonki na czas

Do pobrania Regulamin oraz Formularz zgłoszeniowy
więcej >>

Komunikat Polskiego Stowarzyszenia Producentów Wyrobów Wędzonych Tradycyjnie


więcej >>

Spotkanie przedstawicieli Stowarzyszenia Producentów Wyrobów Wędzonych Tradycyjnie z europejskim komisarzem ds zdrowia i polityki konsumenckiej Tonio Borgiem

W dniu 26 lutego przedstawiciele Polskiego Stowarzyszenia Producentów Wyrobów Wędzonych Tradycyjnie Fryderyk Kapinos, Waldemar Kluska, Jacek Noworolnik spotkali się w Strasburgu z Tonio Borgiem, europejskim komisarzem ds. zdrowia i polityki konsumenckiej. Spotkanie zostało zorganizowane z inicjatywy Europosła Pawła Kowala.
więcej >>

TAURUS nominowany w konkurise AGRO POLSKA 2014

Uroczystość wręczenia nominacji wojewódzkich do XXI już Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA odbyła się 25 lutego br w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie. W tym roku wyróżnienie to otrzymały 22 firmy z regionu.
więcej >>

Dym naturalny czy kondensat?

Hanna Szymanderska. Jedni nazywają ją kulinarną encyklopedystką, drudzy - Pierwszą Kucharką Rzeczpospolitej. Na swoim koncie ma kilka tysięcy przepisów, kilkadziesiąt książek kucharskich o łącznym nakładzie kilku milionów egzemplarzy i wielu wiernych czytelników w Polsce i poza jej granicami.
więcej >>

Torty reklamowe Radia Rzeszów wręczone również firmie Taurus

Już po raz drugi Polskie Radio Rzeszów rozpoczyna nowy rok podsumowując poprzedni. W piątkowy wieczór, 14 lutego, w Hotelu Bristol Tradition&Luxury w Rzeszowie Agencja Reklamy Polskiego Radia Rzeszów zorganizowała spotkanie ze swoimi największymi reklamodawcami.
więcej >>