Niedziela ze smakiem

 

Ponad 2500 pierogów i 100 kg golonki zjedli wczoraj goście w Barze Taurus przy ul. Podkarpackiej 190 w Rzeszowie. Setki osób odwiedziło restaurację w ramach imprezy Dzień Otwartych Drzwi, wśród nich wielu studentów.

21 października br. od godz. 14.00 parking przed restauracją zastawiony był gęsto autami. Bar należy do Przedsiębiorstwa Przemysłu Mięsnego „Taurus" stąd też i najchętniej konsumowane były różne rodzaje pierogów oraz podkarpacka golonka - wszystkie potrawy znajdują się na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W czasie bezpłatnych degustacji największa popularności a cieszyły się pierogi z kapustą oraz wyroby wędliniarskie. Serwowano także kilka gatunków chleba i ciasta - wypieki z rzeszowskiej cukierni „Iza", jak i ekologiczne soki produkowane w gospodarstwie Antoniego Tudryna z Jelnej.


- Tak liczna grupa studentów biorących udział w imprezie spowodowała, że podjęliśmy decyzję o wprowadzeniu stałej zniżki 10% dla studentów, która obowiązuje do końca roku - powiedział Fryderyk Kapinos, dyrektor ds. marketingu PPM „Taurus" z Pilzna. - Od początku listopada wprowadzamy także comiesięczne promocje na wybrane danie, rabat w wysokości 30%. W listopadzie będą to wszystkie rodzaje pierogów, a w grudniu - golonka.

Do godz. 21.00 imprezie towarzyszył występ zespołu Jazz Acoustic Trio Erwina Żebro, jednego z najlepszych trębaczy w Polsce.

 

Galeria

dsc_0023_160dsc_0032_160dsc_0043_160dsc_0059_160dsc_0060_160

<< powrót