Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna 2015

W dniu 23.05. 2015. w Pilźnie, na Rancho "Taurus", odbyło się po raz ósmy "Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna" zorganizowane przez Firmę Taurus przy współudziale Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie, Gminy Pilzno, Domu Kultury w Pilźnie oraz Podkarpackiego Klastra Rolno- Spożywczego. Patronat honorowy nad imprezą sprawowali: Starosta Dębicki, Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, Prezes Fundacji Godła Promocyjnego Teraz Polska.
więcej >>

Piknik "Poznaj Dobrą Żywność" w Warszawie

Taurus na pikniku "Poznaj Dobrą Żywność"  w ogrodach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie organizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w dniu 16.05.2015 r. Tłumy na stoisku Taurusa. Pierożki pilzneńskie i wędliny podbiły Warszawiaków i nie tylko.
więcej >>

V Otwarte Mistrzostwa Polski w jedzeniu golonki na czas

Do pobrania Regulamin oraz Formularz zgłoszeniowy na V Otwarte Mistrzostwa Polski w jedzeniu golonki na czas, które odbędą się 23 maja w Pilźnie
więcej >>

Konkurs "Zasmakuj, Wygraj!"


więcej >>

Konkurs na hasło reklamowe produktów PRZEDSIĘBIORSTWA PRZEMYSŁU MIĘSNEGO TAURUS SP. Z O. O. wpisanych na listę produktów tradycyjnych Minista Rolnictwa i Rozwoju Wsi


więcej >>

Znak Jakość i Tradycja

W dniu 18 kwietnia br. Dyrektor Firmy Taurus Waldemar Kluska odebrał w Warszawie certyfikat uprawniający do posługiwania się znakiem „Jakość  Tradycja” dla dwóch produktów: pierożków pieczonych z mięsem i pierożków pieczonych z kapustą i grzybami.
więcej >>

Stanisław Jarosz - Zasłużony dla rolnictwa.

W dniu 10.04.2015 Stanisław Jarosz odebrał odznakę honorową „Zasłużony dla rolnictwa” przyznaną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
więcej >>

TAURUS na Międzynarodowych Targach Spożywczych IFE LONDON 2015

W dniach 22-25 marca Firma Taurus miała okazję zaprezentować swoje wyroby na Międzynarodowych Targach Spożywczych IFE LONDON 2015.
więcej >>

Wielkanocny kiermasz

W niedzielę palmową w Karczmie Dolina Pstrąga można było oglądnąć piękny, tradycyjny stół wielkanocny. Ci co przyszli mogli skosztować wyrobów Taurusa z Pilzna, piekarni i cukierni Anka z Ciężkowic, dań i zakąsek z Karczmy Dolina Pstrąga przygotowanych przez szefa kuchni Janusza Flisa oraz naturalnych soków z Trzciany.
więcej >>

Pierożki pieczone z mięsem oraz pierożki pieczone z kapustą i grzybami posiadają znak "Jakość Tradycja"

Dnia 20 lutego 2015 roku firma Taurus z Pilzna uzyskała prawo posługiwania się znakiem „Jakość Tradycja” dla dwóch produktów: pierożków pieczonych z mięsem i pierożków pieczonych z kapustą i grzybami.
więcej >>