Karol Okrasa o Święcie Golonki Podkarpackiej z Pilzna

Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna w odczuciu uczestników imprezy było bardzo udane. Organizatorzy odbierali liczne podziękowania i gratulacje. Oto jedna z tych opinii.

 

Zawsze twierdziłem, że kuchnia polska ma z czego być dumna i może zawojować nie tylko Europę ale i świat. Podczas święta golonki w Pilźnie przekonałem się, że także i że wreszcie pokonamy Niemców i to podczas Euro:).
Wasza glonka jest o niebo lepsza od bawarskiej!!! do tego jeśli dodamy pasję kół gospodyń wiejskich, zaangażowanie młodych studentów ze szkół gastronomicznych to z takiej konstelacji mogą powstać same najjaśniejsze gwiazdy w kuchni. Ktoś powiedział kiedyś, że nie ma większej przyjemności w życiu niż przyjemność jedzenia.
W przypadku festiwalu Golonki w Pilźnie mam wrażenie, że nic innego nie robicie. Dbacie o tradycję i kulturę kuchni polskiej, bawicie się i czerpiecie przyjemność z bycia razem. Było mi bardzo miło bawić sie razem z Wami.

Dziękuję Karol Okrasa

dsc_2104_160dsc_2116_160img_7685_160dsc_2158_160

 

<< powrót