Nominacje w konkursie "Polski Producent Żywności 2012" wręczone

Jedną z ośmiu firm z Podkarpacia, które zdobyły nominację wojewódzką w konkursie „Polski Producent Żywności 2012", który odbył się 27 kwietnia 2012 roku w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego jest Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego „TAURUS" Sp. z. o. o. za pierogi ze szpinakiem i serem.
W czasie konkursu firmy z regionu prezentowały po jednym produkcie, za który mogły otrzymać nominację do tego zaszczytnego tytułu.
To już XVI edycja inicjatywy pozytywistycznej, której organizatorem jest Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego. Województwo podkarpackie uczestniczy w niej po raz XIII. Prezentowane przez firmy wyroby ocenia każdorazowo kapituła konkursowa.
Pierogi ze szpinakiem i serem to nowy produkt na liście wyrobów garmażeryjnych Firmy „TAURUS" obok innych nowości takich jak: krokiety ze szpinakiem, knedle ze śliwkami, naleśniki z jabłkami, placki ziemniaczane. Wyroby garmażeryjne Firmy „TAURUS" cieszą się dużym zainteresowaniem konsumentów w kraju i za granicą. Nominacja w konkursie „Polski Producent Żywności 2012" jest tego najlepszym dowodem.

 

 

Galeria

img_8216_160img_8233_160img_8239_160img_8245_160img_8246_160img_8249_160img_8263_160img_8270_160img_8277_160

<< powrót