"Moja ulubiona potrawa jarska" - konkurs kulinarny
W środę 14 marca w barze Taurus w Strzegocicach odbył sie konkurs kulinarny pt. "Moja ulubiona potrawa jarska"
Organizatorem konkursu międzyszkolnego była Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Pilźnie.
Nadzór nad przebiegiem konkursu pełniła Dyrektor RZSZ w Pilźnie Pani Anna Smołucha.
Zaproszone do konkursu były szkoły :
- Zespół Szkół nr 4 w Dębicy,
- Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Kleciach,
- Rzemieślnicza Szkoła Zawodowa w Tarnowie.
W konkursie brali udział uczniowie RZSZ w Pilźnie, którzy mają praktyki zawodowe w barach firmy Taurus
Konkurs adresowany był do uczniów klas II Szkół Zawodowych kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Oceniane były :
- samodzielność wykonania wyrobu
- oryginalność i pomysłowość
- przestrzeganie BHP
- wykończenie oraz dekoracja wyrobów
- prezentacja wyrobu oraz nakrycie stołu
Pierwsze miejsce w konkursie zajęła Szkoła im.Jana Pawła II w Kleciach.
Galeria: