Nominacje w konkursie "Polski Producent Żywności 2012" wręczone
Jedną z ośmiu firm z Podkarpacia, które zdobyły nominację wojewódzką w konkursie „Polski Producent Żywności 2012", który odbył się 27 kwietnia 2012 roku w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego jest Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego „TAURUS" Sp. z. o. o. za pierogi ze szpinakiem i serem.więcej >>
Podkarpackie smaki już w sprzedaży
W dniu 21 kwietnia w sklepie firmowym w Tarnowie przy ulicy Hodowlanej otwarto stoisko „ Podkarpackie smaki".więcej >>
Hotel w Ładnej już otwarty
W sobotę 21 kwietnia br. został oficjalnie otwarty hotel z 23 pokojami i salą konferencyjną dysponującą 80 miejscami. Firma Taurus poszerzyła swoją ofertę oddając do użytku nowy obiekt - nowoczesny hotel dysponujący 43 miejscami w wygodnych i ze smakiem urządzonych pokojach. Hotel wchodzi w skład kompleksu handlowo - usługowego, który współtworzą: otwarty niedawno sklep ogólnospożywczy, restauracja i dom weselny.więcej >>
Otwarcie nowego hotelu w Ładnej
W dniu 21 kwietnia br. Firma Taurus otwiera nowy, trzygwiazdkowy hotel w miejscowości Ładna. Do Państwa dyspozycji oddajemy 43 miejsca w 23 eleganckich i komfortowych pokojach o współczesnej stylistyce z klimatyzacją, telewizorem z płaskim ekranem, telewizją satelitarną oraz bezpłatnym dostępem do Internetu.więcej >>
"Podkarpackie smaki"
W dniu 21 kwietnia w sklepie firmowym w Tarnowie przy ulicy Hodowlanej zostanie otwarte stoisko „Podkarpackie smaki".więcej >>
"Taurus" na Targach ProdExpo w Kijowie
W dniach 03 - 05 kwietnia 2012 r. firma nasza uczestniczyła w 18 Międzynarodowych Targach Przemysłu Spożywczego ProdExpo, które odbyły się w Kijowie. Na Polskim stoisku zaprezentowali się agroprzedsiębiorcy z województwa podkarpackiego, a także Urząd Marszałkowski reprezentowany przez Departament Rolnictwa i Gospodarki Wodnej oraz Departament Promocji i Turystyki.więcej >>
Święto Golonki po raz piąty! Zapraszamy!
W dniu 02.06.2012 w Strzegocicach odbędzie się, organizowane po raz piąty, Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna.więcej >>
"Moja ulubiona potrawa jarska" - konkurs kulinarny
W środę 14 marca w barze Taurus w Strzegocicach odbył sie konkurs kulinarny pt. "Moja ulubiona potrawa jarska". Organizatorem konkursu międzyszkolnego była Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Pilźnie.więcej >>
Jakość i tradycja w naszej kuchni - pokaz kulinarny z udziałem Hanny Szymanderskiej
W listopadzie ub. roku w Spółdzielczym Domu Handlowym Sezam w Warszawie, pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, odbył się pokaz kulinarny, pod hasłem: „jakość i tradycja w naszej kuchni”, połączony z degustacją,.więcej >>