Ostatki w Taurusie
W dniu 12. 02. br w kompleksie hotelowo gastronomicznym w Ładnej miało miejsce ostatkowe spotkanie Zarządu i Kierownictwa firmy z przedstawicielami samorządów wszystkich szczebli, Powiatowych Urzędów Pracy, odbiorców i dostawców. W serdecznej atmosferze z udziałem mediów podsumowano dotychczasową, bardzo dobrze układającą się partnerską współpracę.więcej >>
Relacja z Dnia Otwartych Drzwi
W dniu 16 grudnia br. Firma Taurus z Pilzna zorganizowała Dni Otwarte Kompleksu Gastronomiczno-Usługowo-Handlowego w Ładnej. Imprezę zaszczycili swoją obecnością wicestarosta tarnowski Mirosław Banach, wójt gminy Skrzyszów Marcin Kiwior i Dyrektor szpitala im. Św. Łukasza w Tarnowie Anna Czech. Patronat medialny sprawowało Radio RDN Małopolska oraz Galicyjski Tygodnik Informacyjny TEMI.więcej >>
"Smaczne bo Podkarpackie" 2012
Prezes Stanisław Jarosz 22 października odebrał certyfikat Programu Certyfikującego Najlepsze Spożywcze Produkty Podkarpackiego "Smaczne bo Podkarpackie" 2012 za pierogi z mięsem pilzneńskie.więcej >>
Niedziela ze smakiem
Ponad 2500 pierogów i 100 kg golonki zjedli wczoraj goście w Barze Taurus przy ul. Podkarpackiej 190 w Rzeszowie. Setki osób odwiedziło restaurację w ramach imprezy Dzień Otwartych Drzwi, wśród nich wielu studentów.więcej >>
To może być najsmaczniejsza Niedziela w Twoim życiu!
Dzień Otwartych Drzwi w obiektach Taurus przy ulicy Podkarpackiej 190 w Rzeszowie! Od godziny 14-tej wielkie ucztowanie!więcej >>
Pierwsze medale 20-lecia "Teraz Polska" rozdane ! Taurus wśród uhonorowanych.
4 października br. w Centrum Giełdowym w Warszawie odbyło się spotkanie Klubu "Teraz Polska", którego uczestnikami byli przedstawiciele: fundatorów; laureatów konkursu "Teraz Polska", posługujących się aktualnie Godłem; instytucji i organizacji współpracujących z fundacją w ramach programu "Polski sukces - dokonania i perspektywy" oraz mediów patronujących działaniom fundacji.więcej >>
Haniu -Gratulujemy wspaniałego jubileuszu!
Hanna Szymanderska -pisarka, dziennikarka, ale przede wszystkim znawczyni sztuki i tradycji kulinarnej, okrzyknięta przez wielu Pierwszą Damą tradycyjnej kuchni polskiej, obchodziła 5 października 25-lecie pracy twórczej. Byliśmy tam.więcej >>
Targi Poznańskie zaowocowały 2 prestiżowymi nagrodami
Na tegorocznych Targach Poznańskich, otrzymaliśmy dwie prestiżowe nagrody, które miał przyjemność odebrać dyrektor Waldemar Kluska. Polędwica Paradna została uhonorowana laurem Poznaj Dobrą Żywność, natomiast nasze Pierogi ze szpinakiem i serem otrzymały nagrodę Polski Producent Żywności 2012 r. Obie nagrody zostały odebrane z rąk Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Stanisława Kalęby.więcej >>