Spotkanie z Grzegorzem Łapanowskim

Firma Taurus zorganizowała w dniu 07.12. 2011 r. spotkanie z Grzegorzem Łapanowskim, dziennikarzem kulinarnym, przygotowującym m.in. program "Dzień dobry TVN".
W siedzibie Firmy Dziennikarz spotkał się z kierownikami barów. W swoim wystąpieniu podkreślał, że głównym zadaniem kucharza lub właściciela restauracji jest nadanie jej wyjątkowego charakteru. To ważne zwłaszcza dzisiaj, gdy dominują restauracje sieciowe proponujące wszędzie to samo - przekonywał. Firma Taurus może i powinna wykorzystać swoje podstawowe atuty jakimi są tradycyjne produkty, zwłaszcza odznaczone godłem Teraz Polska i znakiem Poznaj Dobrą Żywność.
W Barze Taurus w Strzegocicach z Grzegorzem Łapanowskim spotkali się uczniowie Rzemieślniczej Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Pilźnie. W swoim wykładzie Dziennikarz telewizji TVN skupił się przed wszystkim na racjonalnym, zdrowym i smacznym żywieniu, które równocześnie powinno być oryginalne. Wskazywał, w jaki sposób dążyć do kulinarnej oryginalności. Uczniowie mieli też okazję poznać i spróbować tradycyjne wyroby Taurusa.
W spotkaniu wzięła udział Ewa Gołębiowska, Burmistrz Pilzna.

 

Galeria

spotkanie-z-mistrzem-kuchni_24_160spotkanie-z-mistrzem-kuchni_24_160spotkanie-z-mistrzem-kuchni_24_160spotkanie-z-mistrzem-kuchni_24_160

<< powrót