"Smaczne bo Podkarpackie" 2012

Prezes Stanisław Jarosz 22 października odebrał certyfikat Programu Certyfikującego Najlepsze Spożywcze Produkty Podkarpackiego "Smaczne bo Podkarpackie" 2012 za pierogi z mięsem pilzneńskie.
więcej >>

Niedziela ze smakiem

Ponad 2500 pierogów i 100 kg golonki zjedli wczoraj goście w Barze Taurus przy ul. Podkarpackiej 190 w Rzeszowie. Setki osób odwiedziło restaurację w ramach imprezy Dzień Otwartych Drzwi, wśród nich wielu studentów.
więcej >>

To może być najsmaczniejsza Niedziela w Twoim życiu!

Dzień Otwartych Drzwi w obiektach Taurus przy ulicy Podkarpackiej 190 w Rzeszowie! Od godziny 14-tej wielkie ucztowanie!
więcej >>

Pierwsze medale 20-lecia "Teraz Polska" rozdane ! Taurus wśród uhonorowanych.

4 października br. w Centrum Giełdowym w Warszawie odbyło się spotkanie Klubu "Teraz Polska", którego uczestnikami byli przedstawiciele: fundatorów; laureatów konkursu "Teraz Polska", posługujących się aktualnie Godłem; instytucji i organizacji współpracujących z fundacją w ramach programu "Polski sukces - dokonania i perspektywy" oraz mediów patronujących działaniom fundacji.
więcej >>

Haniu -Gratulujemy wspaniałego jubileuszu!

Hanna Szymanderska -pisarka, dziennikarka, ale przede wszystkim znawczyni sztuki i tradycji kulinarnej, okrzyknięta przez wielu Pierwszą Damą tradycyjnej kuchni polskiej, obchodziła 5 października 25-lecie pracy twórczej. Byliśmy tam.
więcej >>

Targi Poznańskie zaowocowały 2 prestiżowymi nagrodami

Na tegorocznych Targach Poznańskich, otrzymaliśmy dwie prestiżowe nagrody, które miał przyjemność odebrać dyrektor Waldemar Kluska. Polędwica Paradna została uhonorowana laurem Poznaj Dobrą Żywność, natomiast nasze Pierogi ze szpinakiem i serem otrzymały nagrodę Polski Producent Żywności 2012 r. Obie nagrody zostały odebrane z rąk Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Stanisława Kalęby.
więcej >>

Ranczo "Taurus" zaprasza na imprezę - 6 października

W dniach 6 października zapraszamy na imprezę z cyklu zabaw pod hasłem „Lato z ranczem Taurus".
więcej >>

I Pilzneński Festiwal Pierogów 16 września 2012 r.

Św. Jacku z pierogami, módl się do Boga za nami, żeby te pierogi cały rok na stole były i nas od głodu chroniły. Takie było zawołanie I Pilzneńskiego Festiwalu Pierogów.
więcej >>

Kolejne produkty Taurusa na liście wyrobów tradycyjnych

Dnia 11 lipca br. kolejne produkty Taurusa zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
więcej >>

Powstaje klaster podkarpackich produktów tradycyjnych

Kilka dni temu (9 lipca) Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie zorganizowała spotkanie seminaryjno-warsztatowego w sprawie powołania Klastra Produktów Tradycyjnych i Regionalnych „Podkarpackie Smaki”.
więcej >>